Coloana sonora a unuia dintre favoritele la Oscar, „The Revenant”, va fi disponibila in 2016

Dupa succesul inregistrat cu filmul “Birdman” (castigator a 4 premii Oscar, inclusiv “Best Picture” si “Best Director”), regizorul Alejandro G. Inarritu impinge limitele artei cinematografice prin ilustrarea supravietuirii de proportii epice in pelicula “The Revenant”. Avandu-i in rolurile principale pe Leonardo DiCaprio si Tom Hardy si filmat in salbaticia inghetata a Canadei, folosindu-se numai lumina naturala, „The Revenant” intruchipeaza o poveste despre pierdere, razbunare si rezistenta in fata imposibilulului.

Regizorul Inarritu a ales renunte la o mare parte din dialog in favoarea coloanei sonore si a sunetelor naturii. Un film de o asemenea magnitutine merita un compozitor care sa inteleaga creativitatea si pasiunea nestrunita din spatele conceptului cinematografic. Astfel, castigatorul premiului Oscar, maestrul japonez Ryuichi Sakamoto (cunoscut pentru „Merry Christmas Mr. Lawrence”, „The Last Emperor”), impreuna cu membrul Yellow Magic Orchestra, Alva Noto, semneaza o coloana sonora menita sa iti taie respiratia. Bryce Dessner este reponsabil pentru muzica aditionala.

Sakamoto a declarat intr-un interviu ca Inarritu i-a sugerat creeze “un mix de muzica electronica si sunete acustice”: “Am incercat sa evit o coloana sonora conventionala”, a precizat compozitorul japonez.

„The Revenant” va fi lansat in cinematografele din SUA pe 25 decembrie, iar la nivel mondial va fi putea fi urmarit incepand cu 8 ianuarie 2016. Filmul se anunta a fi unul dintre marile favorite la premiile Oscar din 2016.

Search